• 03/10/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın milletvekili adayı Tarık Haşimi dün gece Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim’i ziyaret etti.




    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın milletvekili adayı Tarık Haşimi dün gece Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim’i ziyaret etti.

     

    Daha önce sayımı yapılan oyların yüzde 30’luk kısmına ilişkin sonuçları bu sabah açıklayacağını belirten Irak Yüksek Seçim Kurulu, bu açıklamayı yarına ertelerken, seçimlerden hemen sonra tarihi bir zafer kazandıklarını iddia eden el-Irakiye üyesi Tarık Haşimi, dün gece Irak Ulusal İttifakı Lideri Seyyid Ammar el-Hekim’i ziyaret etti.

     

    Seçimlerden sonra el-Irakiye’nin zaferi ve seçim hileleri konusundaki açıklamaları sebebiyle diğer siyasi kesimler tarafından mezhepçilik yapmakla suçlanan Tarık Haşimi’nin hükümet koalisyonu konusunda Başbakan Nuri el-Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakı’na diyalog kapılarını kapatan açıklamalarını değerlendiren siyasi gözlemciler, Haşimi’nin Ammar el-Hekim’e yaptığı ziyaretin erken başlatılmış bir koalisyon görüşmesi olduğu yorumunu yapıyor.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Ammar el-Hekim Tarık Haşimi’yi kabulü sırasında siyasi liderlerin mezhepçilikten uzak durmaları gerektiğini belirterek koalisyonla ilgili olarak da seçimler öncesinde verilen vaatlerin tutulması gerektiğini söyledi.

     

    Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, yeni kurulacak hükümetin bir ulusal uzlaşma hükümeti olması gerektiğini belirtirken, Dava Partisi’nin üst düzey liderlerinden Ali el-Edib, kurulacak hükümette ülkedeki tüm siyasi akımların temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.