• 03/12/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Yüksek Seçim Kurulu, Necef ve Babil illeriyle ilgili ilk resmi seçim sonuçlarını açıkladı.




    YDH- Irak Yüksek Seçim Kurulu, Necef ve Babil illeriyle ilgili ilk resmi seçim sonuçlarını açıkladı.

     

    Irak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ferec Haydari, perşembe günü yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının aşamalı olarak beş gün içerisinde açıklanacağını söyledi.

     

    Irak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ferec Haydari, çeşitli siyasi grupların temsilcilerinin katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada Necef iliyle ilgili oy sayım sonuçlarını açıkladı ve Başbakan Nur el-Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakı’nın 55 bin 846, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın 48 bin 613, diğer ittifakların ise 9 bin 76 oy aldığını söyledi.

     

    Necef ilinde seçime katılım oranının yüzde 61 olduğunu belirten Haydari, Babil’de de Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakının 68 bin 878, Allavi’nin el-Irakiye İttifakı’nın, 54 bin 974, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın da 31 bin 840 oy kazandığını ifade etti.

     

    Öte yandan Irak Yüksek Seçim Kurulu, ülkenin kuzeyindeki Erbil kentinde oyların yüzde 8’inin sayıldığını ve KDP Başkanı Mesud Barzani ve KYB Başkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan İttifakı’nın Nuşirevan Mustafa liderliğindeki Goran (Değişim) İttifakı’na oranla bariz bir üstünlüğünün bulunduğunu açıkladı.