• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi’nin Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin torunu Hasan Lahuti’nin bugün tutuklandığı bildirildi.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi’nin Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin torunu Hasan Lahuti’nin bugün tutuklandığı bildirildi.

     

    İran’dan yayın yapan “safirnews” adlı internet sitesi, İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin torunu Ali Lahuti’nin, bugün sabah saatlerinde ülkesine döndüğü İmam Humeyni Havaalanı’nda İran güvenlik görevlilerince tutuklandığını duyurdu.

     

    Ayetullah Rafsancani’nin kızı olan Faize Haşimi’nin oğlu olan 20 yaşındaki Hasan Lahuti’nin yüksek öğrenimini sürdürmekte olduğu İngiltere’den Tahran’a geldikten sonra havaalanında tutuklandığı bildirildi.

     

    Herhangi bir siyasi faaliyeti bulunmadığı bildirilen Hasan Lahuti’nin hangi gerekçeyle tutuklandığı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, Lahuti’nin haziran ayındaki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında da yurt dışında bulunduğu ifade edildi.

     

    Öte yandan hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmadan 93 gündür cezaevinde tutulan Keyhan gazetesinin eski yazarlarından Muhammed Nurizad’a bugün ilk defa ailesiyle telefonla görüşmesi için izin verildi.

     

    Muhammed Nurizad’ın eşi, daha önce kocasıyla görüşme talebinde bulunduğunu; ancak bu talebinin “eşinizin düşünceleri dizginlenemedi” denilerek reddedildiğini açıklamıştı.