• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderlindeki Irak Ulusal İttifakı’nın yakında birleşeceği açıklandı.




    YDH- Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderlindeki Irak Ulusal İttifakı’nın yakında birleşeceği açıklandı.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre Ahmed çelebi liderliğindeki Irak Ulusal Kongresi’nn Sözcüsü Muhammed Hasan el-Musevi, Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın yakında birleşeceğini açıkladı.

     

    El-Musevi, el-Alem televizyonuna verdiği demecinde Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı’nın birleşeceğinin yakında açıklanacağını belirterek böylece 160 sandalyeyle parlamentodaki en büyük grubun oluşmuş olacağını söyledi.

     

    Öte yandan Başbakan Nuri el-Maliki ile Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oyların yeniden elle sayılması konusundaki çağrısını reddeden Irak Yüksek Seçim Kurulu’na ABD ve İngiltere’nin Bağdat büyükelçilerinden destek geldi.

     

    Irak’tan yayın yapan Nehreyn.net adlı internet sitesi, Amerika ve İngiltere’nin Bağdat büyükelçiliğinin Irak Yüksek Seçim Kurulu yetkililerini arayarak kurulun oyların elle yeniden sayılmasını reddeden tutumunu desteklediklerini söylediklerini duyurdu.

     

    Haberini Irak Yüksek Seçim Kurulu’ndan kaynaklara dayandıran site, Amerikan ve İngiliz büyükelçiliklerinin görüştükleri Yüksek Seçim Kurulu yetkililerine oyların yeniden sayılması konusunda baskı yapılması durumunda kendilerini destekleyecekleri sözünü verdiklerini duyurdu.

     

    ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Christopher Hill’in Irak Yüksek Seçim Kurulu’ndan bir yetkiliyi çağırarak oyların yeniden sayılmasına karşı olduklarını söylediğini belirten Nehreyn.net internet sitesi, bazı kurul üyelerinin de oyların yeniden sayılmasına karşı çıktıkları için idari ve siyasi açıdan herhangi bir olağanüstü durumla karşılaşmaları halinde ABD’den sığınma garantisi aldıklarını ifade etti.