• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümeti, ülke içinde terör eylemleri düzenleyen Baasçı liderlerle görüşen Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye tepki gösterdi.




    YDH- Irak hükümeti, ülke içinde terör eylemleri düzenleyen Baasçı liderlerle görüşen Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye tepki gösterdi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin Baas partili terörist grupların liderleriyle yaptığı görüşmeyi sert bir şekilde kınayarak iktidarı sarsıntıda olan Libya liderinin Irak’taki demokrasi tecrübesinden korktuğunu söyledi.

     

    Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin Baas partisi yanlısı açıklamalarını “temelsiz ve değersiz” diye niteleyen Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak’ın Kaddafi’nin bu tür sözlerine artık alıştığını ifade etti.

     

    Libya’daki iktidarın sarsılmakta olduğunu belirtip Kaddafi’nin Irak’taki demokrasi tecrübesinden korktuğunu öne süren Debbağ, “Kadafi, demokrasinin anlamını bilmiyor ve Irak’taki yeni demokrasi tecrübesi Kaddafi’yi kaygılandırmış gözüküyor” dedi.

     

    Irak hükümeti olarak Kaddafi’nin Irak’ın iç işlerine müdahale anlamı taşıyan açıklamalarını ve Baasçı liderlerle yaptığı görüşmeyi kınadıklarını belirten Debbağ, Libya’da yapılacak Arap Birliği toplantısında Irak’ın yalnızca halk tarafından seçilmiş Irak hükümeti tarafından temsil edileceğini söyledi.

     

    Irak’taki yasadışı Baas partisinden bir kaynak, Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin geçtiğimiz pazar günü Baas partisine mensup bazı liderlerle ve kendilerine Irak Direnişi’nin temsilcileri adını veren bazı din adamlarıyla görüştüğünü ve onlara Libya’da yapılacak Arap Birliği toplantısında onların taleplerini gündeme getirme sözü verdiğini açıklamıştı.

     

    Lübnan da daha önce Kaddafi’nin Emel Hareketi’nin Kurucusu İmam Musa Sadr’ın kaçırılmasındaki rolünden dolayı Libya’da yapılacak Arap Birliği toplantısına cumhurbaşkanı düzeyinde katılmayacağını açıklamıştı.