• 04/07/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, ülkesine herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda İsrail’den eser kalmayabileceğini söyledi.




    YDH- İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, ülkesine herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda İsrail’den eser kalmayabileceğini söyledi.

     

    Düzenlediği bir basın toplantısında İlna haber ajansının İsrail’in İran’a askeri bir saldırıda bunması ile ilgili sorusunu cevaplayan İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, “Bu meseleye onların kendileri de cevap verdiler ve Siyonist rejimin İran’la savaşa giremeyecek kadar zayıf olduğunu açıkladılar” dedi.

     

    İsrail’deki stratejik araştırma merkezlerinin İran’la yapılacak muhtemel bir savaşla ilgili raporlarını hatırlatan İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, “bu rejimin stratejik araştırma merkezleri, onları bu konuda herhangi bir hayale kapılmamaları konusunda şiddetle uyarıyor” diye konuştu.

     

    İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, İlna muhabirinin “peki onlar bütün bunlara rağmen bir çılgınlık yaparsa İran’ın tavrı ne olur?” şeklindeki sorusuna da “bu sorunun cevabı da daha önce verildi, eğer böyle bir şey olursa İsrail’den geriye hiçbir eser kalmayabilir” diye cevap verdi.

     

    Alman haber ajansı muhabirinin “İran’ın nükleer meselesi halledilemezse bu meselenin savaşa dönüşme ihtimali var mı?” şeklindeki sorusunu da cevaplayan Ahmed Vahidi, “Biz Amerikalıları böylesi bir yanlışlık yapmayacak kadar akıllı görüyoruz” dedi.

     

    ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General Petraeus’un İran’a yönelik “haydut devlet” nitelemesine ilişkin görüşünün sorulması üzerine de General Ahmed Vahidi, “Bugün tüm dünyanın yargısı şudur: Eğer dünyada haydut devletler varsa bunun birincisi Amerika ikincisi de Siyonist rejimdir. Bunlar diledikleri gibi kolayca adam öldürüyorlar. Bunun en açık örneği de Irak’ta sivil insanların sokaklarda öldürülmesidir. Haydut, fütursuzca insanları öldüren daha sonra da bunun adını demokrasi koyanlardır” dedi.