• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Seyyid Ali Sistani, hükümet kurma sürecine müdahalede bulunmadığını belirterek Irak’taki tüm gruplara eşit mesafede olduğunu açıkladı.




    YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Seyyid Ali Sistani, hükümet kurma sürecine müdahalede bulunmadığını belirterek Irak’taki tüm gruplara eşit mesafede olduğunu açıkladı.

     

    Irak’tan yayın yapan el-Forat televizyonu, dini merceiyetin, Ayetullah Sistani’nin hükümet kurma sürecine müdahalede bulunduğu yönündeki iddialar üzerine bir açıklama yaparak, Ayetullah Sistani’nin hükümetin kurulması sürecine hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığını ve ülkedeki tüm siyasi gruplara eşit mesafede durduğunu belirttiğini duyurdu.

     

    Ayetullah Sistani’nin bürosunun Sözcüsü Hamid el-Haffaf, bazı medya kuruluşlarının Ayetullah Sistani’nin bazı kişilerin başbakan olmasına karşı çıkarak hükümet kurma sürecine müdahale ettiğine dair haberlerini şiddetle yalanlayarak “Bu tür haberler, sürekli olarak ülkedeki tüm siyasi gruplara eşit mesafede olduğunu vurgulayan merceiyete yönelik bir hakarettir” dedi.

     

    Ayetullah Sistani’nin bazılarının başbakan adayı olmasına karşı çıktığına dair haberlerin temelsiz olduğunu belirten Hamid el-Haffaf, “Ayetullah Sistani, halkı seçimlere yoğun bir şekilde katılmaya davet etmiş, hiçbir siyasi grubu desteklememiş ve seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra da seçmenlerin tercihine saygı gösterilmesini isteyerek hükümette her grubun temsilcisinin yer alması gerektiğini vurgulamıştır” dedi.

     

    Hükümetin seçimleri kazanan siyasi grupların görüşmeleri sonucu kurulacağını vurgulayan Hamid el-Haffaf, Ayetulah Sistani’nin yakınlarından biri diye kaynak gösterilerek merceiyetin bazı kişilerin başbakanlığına karşı çıktığına dair yapılan haberleri kesinlikle yalanladıklarını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel