• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin İslami Cihat örgütü, İsrail’in on binlerce Filistinli için aldığı tehcir kararına karşı koymak için diğer Filistinli gruplara ve halka intifada çağrısında bulundu.




    YDH- Filistin İslami Cihat örgütü, İsrail’in on binlerce Filistinli için aldığı tehcir kararına karşı koymak için diğer Filistinli gruplara ve halka intifada çağrısında bulundu.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunun haberine göre İslami Cihat örgütü Gazze’de düzenlediği basın toplantısında diğer Filistinli gruplardan Oslo Anlaşması’nı lağvederek İsrail’in tehcir kararına karşı koymak için intifada başlatmalarını istedi.

     

    İslami Cihat üyelerinden Ebu Tarık el-Mudellel, İsrail’in on binlerce Filistinlinin tehcir edilmesini öngören son kararıyla ilgili olarak “Siyonist düşman son kararıyla Oslo görüşmelerinde imzaladığı yükümlülüklerini hiçe sayıyorsa bu konudaki mümkün olan tek çıkış yolu, Oslo Anlaşması’nın lağvedilmesi ve yeni intifada başlatılarak Yahudi yerleşkelerine ve Filistin’in mukaddesatına yöneltilen saldırılara karşı direnmektir” dedi.

     

    İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun bir genelge yayımlayarak Batı Şeria’daki on binlerce Filistinlinin sürgün edilmesini öngören kararın uygulanması emrini verdiğini belirterek uygulamanın ilk etapta kendilerine Gazze’den kimlik kartı verilenlerle Filistinlilerle evlenip de Batı Şeria’da ikamet etmekte olanları kapsayacağını duyurmuştu.

     

    İsrail ordusunun bu genelgesinin uygulanmaya başlanmasıyla on binlerce Filistinli “yasadışı yerleşimci” olarak nitelenmiş olacak.

     

    El-Alem’e demeç veren Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan, İsrail’in bu kararının 1967’den bu yana aldığı en tehlikeli karar olduğunu belirterek bunun Filistinliler için ikinci büyük facia olacağını söyledi ve Batı Şeria’daki Filistin halkının buna karşı silahlı direniş ve halk hareketi başlatacağını söyledi.