• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Gazze’deki Filistin hükümetinin içişleri bakanlığı, el-Fetih Merkez Komite Üyesi Muhammed Dahlan’ın, İsrail için çalıştığına ilişkin yeni bir belge açıkladı.




    YDH- Gazze’deki Filistin hükümetinin içişleri bakanlığı, el-Fetih Merkez Komite Üyesi Muhammed Dahlan’ın, İsrail için çalıştığına ilişkin yeni bir belge açıkladı.

     

    El-Alem televizyonunun haberine göre Gazze’deki Filistin hükümetinin içişleri bakanlığı bugün bir açıklamada bulunarak el-Fetih’in Merkez Komite Üyesi Muhammed Dahlan’ın Gazze’deki bir yakınından Cuma günü Han Yunus bölgesinde operasyon yapan direnişçiler hakkında kendisine ayrıntılı istihbarat vermesini istediğini duyurdu.

     

    İsrail ordusu, geçtiğimiz Cuma günü Han Yunus’un doğusundaki Abbasan bölgesine saldırıda bulunmuş, ancak Filistinli direnişçilerin karşı operasyonu ile iki İsrail askeri öldürülmüş çok sayıda İsrail askeri de yaralanmıştı.

     

    Gazze’deki Filistin hükümetinin içişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, “Han Yunus bölgesinde ikamet eden Filistin Özerk Yönetimi’nin eski subaylarından biri gönüllü olarak içişleri bakanlığına gelerek burada yetkililerle görüşmek istediğini açıkladı. Bu şahıs içişleri bakanlığı yetkililerine Muhammed Dahlan’ın Han Yunus’taki operasyondan sonra kendisiyle temas kurduğunu ve operasyona katılan direnişçilerin ikamet ettiği yerler, kullandıkları araçlar ve mümkünse cep telefonları hakkında kendisine ayrıntılı bir istihbarat vermesini istediğini söyledi” denildi.

     

    Filistin Özerk Yönetimi’nin güvenlik servisinde çalışan eski subay, ayrıca Dahlan’ın kendisine Hamas’ın ve İslami Cihad’ın askeri kanadına mensup bazı şahısların isimlerini vererek Google Earth programından bu şahısların evlerinin yeri ile ilgili olarak kendisine bilgi vermesini istediğini de söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel