• 05/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran hükümetinin Brezilya’nın nükleer yakıt değişimi konusunda arabuluculuk yapacağına ilişkin açıklaması, Brezilya tarafından yalanlandı.




    YDH- İran hükümetinin Brezilya’nın nükleer yakıt değişimi konusunda arabuluculuk yapacağına ilişkin açıklaması, Brezilya tarafından yalanlandı.

     

    Fransız haber ajansının bildirdiğine göre İran hükümetinin Brezilya’nın nükleer yakıt değişimi konusunda alternatif bir plan sunduğu yönündeki açıklaması üzerine açıklamada bulunan Brezilya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, böyle bir planın söz konusu olmadığını söyledi.

     

    İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi eski Genel Sekreteri Hasan Ruhani’ye yakınlığıyla bilinen Aftab adlı internet sitesi de İran hükümetinin açıklamalarının aksine Brezilya’nın nükleer yakıt değişimi konusunda İran’la Batı ülkeleri arasında arabuluculuk yapacağı yönündeki haberleri yalanladığını yazdı.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, New York ziyareti sırasında Venezüella Devlet Başkanı Hugo Çavez’le bir telefon görüşmesi yapmış ve Brezilya’nın nükleer yakıt değişimi konusunda hazırladığı alternatif planı kabul ettiklerini söylemişti.

     

    Bu haberin yayımlanmasından sonra Ahmedinejad’ın New York dönüşünün ardından İran Cumhurbaşkanı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai İsna haber ajansı muhabirinin Brezilya’nın teklifinin ayrıntılarına ilişkin sorusu üzerine “Brezilya bu konuda bir plan sundu, bunun ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacak” demişti.