• 05/07/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Bu yıl yirmi üçüncüsü düzenlenen Tahran uluslar arası kitap fuarında bazı kitaplar toplatılırken, Mısır’ın kitap reyonu da kapatıldı.




    YDH- Bu yıl yirmi üçüncüsü düzenlenen Tahran uluslar arası kitap fuarında bazı kitaplar toplatılırken, Mısır’ın kitap reyonu da kapatıldı.

     

    İran’da yayımlanan “Khabar” gazetesinin bildirdiğine göre bu yıl yirmi üçüncüsü düzenlenen Tahran Kitap Fuarı’nda Ayetullah Muntezeri’nin ve Ayetullah Sanii’nin tüm kitapları hem bu kitapları basan yayın evlerinin stantlarından hem de diğer yayın evlerinin stantlarından toplatıldı.

     

    Tahran ulusla arası kitap fuarında toplatılan kitaplar arasında Ayetullah Sanii’nin İmam Humeyni’nin Tahriru’l- Vesile adlı fıkıh kitabına yazdığı ve yöneticiliğini Huccetulislam Hasan Humeyni’nin yaptığı İmam Humeyni’nin Eserlerini Yayınlama Kurumu tarafından basılan “et-Talika ala Tahriru’l Vesile” adlı kitabının da bulunduğu bildirildi.

     

    Ayetullah Muntezeri’nin tüm kitaplarının da toplatıldığı fuarda, Mısır standının da “Fars Körfezi” yerine “Arap Körfezi” ibaresi bulunan bir eserden dolayı kapatıldığı bildirildi.

     

    İsna haber ajansına demeç veren Tahran Polis Komutanı General Hüseyin Sacidiniya, “fuarda devriye gezen sivil polislerimiz “Mevsuatu’l- Halicu’l- Arabi” adlı bir kitabın Mısır standında dağıtıldığını görmüş ve söz konusu stant mühürlenerek kitapları da toplatılmıştır” dedi.