• 05/10/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, dünyadaki tüm yönetimlerin kamuoyunu ikna etmeye çalıştığını belirterek baskı ve sindirme dönemlerinin artık kapandığını söyledi.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, dünyadaki tüm yönetimlerin kamuoyunu ikna etmeye çalıştığını belirterek baskı ve sindirme dönemlerinin artık kapandığını söyledi.

     

    İlna haber ajansının bildirdiğine göre İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, bir grup emekli valiyi kabulü sırasında yaptığı konuşmada ülkesinde yaşanan siyasi bunalımın çözümü konusunda seçimlerden sonra kıldırdığı cuma namazında ortaya koyduğu çözüm önerilerinin geçerliliğine hala inandığını söyledi.

     

    Ülkede devrime inanan tüm kesimler için anayasanın eksen teşkil ettiğini vurgulayan Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Anayasanın doğru bir şekilde uygulanması ve halkın taleplerinin dikkate alınması, İslam Cumhuriyeti’nin temellerini güçlendirir” dedi.

     

    Topluma güven verilmesinin zorunluluğuna değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, genç neslin ve devrimin ideallerine inanan aydınların ülkenin geleceği açısından bir sermaye olduğunu vurgulayarak herkesin ülkenin idaresine katıldığını hissetmesini sağlayacak şartların oluşturulması gerektiğini söyledi.

     

    Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, modern iletişim ve medya araçlarının gelişmişliğine dikkat çektiği konuşmasında “Bugünün dünyasında halkın bilinç düzeyi geçmiştekinden çok daha ileri düzeydedir. İletişim, birlik ve beraberliğin sağlanmasında en etkili araçlardan biridir. Bugünün dünyasındaki yönetimler kamuoyunu ikna etme çabası içerisinde bulunmaktadır, baskı sindirme ve dayatmalar dönemi artık kapanmıştır” dedi.

     

    Toplantıya katılanların sorularını da cevaplayan Ayetullah Haşimi Rafsancani, ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümü ile ilgili olarak da “Çözüm yolları konusunda aklıma gelenleri, Cuma namazında dile getirmiştim, bugün de hala o söylediklerime inanıyorum.

     

    Seçimlerden sonra kıldırdığı cuma namazındaki hutbesinde, yaşanan bunalımın çözümüne ilişkin öneriler sunan Tahran Geçici Cuma İmamı Ayetullah Haşimi Rafsancani, 17 Temmuz 2009’dan bu yana cuma namazı kıldırmıyor.