• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- ABD, Bush döneminde Washington’la yakın ilişkileri bulunan Suudi Arabistan’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender bin Sultan’a ülkeye giriş izni vermedi.




    YDH- ABD, Bush döneminde Washington’la yakın ilişkileri bulunan Suudi Arabistan’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender bin Sultan’a ülkeye giriş izni vermedi.

     

    22 yıl boyunca Suudi Arabistan’ın Washington büyükelçiliğini yapan ve Bush ailesine yakınlığıyla tanınan Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Prens Bender bin Sultan’ın tedavi olmak için Amerika’ya gitmek istediği; ancak Amerikan yönetiminin Bender bin Sultan’a giriş izni vermediği bildirildi.

     

    El-Alem televizyonunun haberine göre Fransız Le Figaro gazetesi, şiddetli bel ağrılarından şikayet eden ve tedavi olmak üzere Amerika’ya gitmek isteyen Suudi Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender Bin Sultan’ın Amerika’dan vize alamaması üzerine tedavi için Fransa’ya gittiğini yazdı.

     

    Prens Bender bin Sultan’ın Fransa’daki tedavisinden sonra Fas’a gittiğini yazan Le Figaro, Amerika’nın ülkeye girişine izin vermemesinin Suudi prensin gizli bir hayat sürdüğü yönündeki şayiaları güçlendirdiğini yazdı.

     

    Baba Bush döneminde ABD yönetimine son derece yakın olduğu bilinen Bender Bin Sultan’ın oğul Bush döneminde de Bush ailesinin Teksas’taki çiftliğinde ağırlanan nadir kişilerden biri olduğu bildiriliyor.

     

    Amerikan New Yorker dergisi, 1990’daki Irak müdahalesi sırasında baba Bush’un sıkça danıştığı bir kişi olan Bender Bin Sultan’la ilgili yayımladığı bir yazıda “Bender, ABD Başkanı’nın yanı sıra, Barbara’nın evde sigara içmesine izin verdiği iki kişiden biridir. Ancak her ikisinin de kendi odalarında içmesi gerekir” bilgisine yer vermişti.

     

    Ünlü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, Bender bin Sultan’ın ABD’de bulunduğu dönemde son olarak dönemin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile birlikte Lübnan’da Hizbullah’a karşı bir rakip üretebilmek için Fethu’l- İslam örgütünü kurdurduğunu öne sürmüştü.

     

    

    Makaleler

    Güncel