• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Ankara’nın Suriye’den Başbakan Erdoğan’ı İran ve Suriye cumhurbaşkanlarıyla bir arada gösteren posterleri yasaklamasını istediği bildirildi.




    YDH- Ankara’nın Suriye’den Başbakan Erdoğan’ı İran ve Suriye cumhurbaşkanlarıyla bir arada gösteren posterleri yasaklamasını istediği bildirildi.

     

    Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonunun Kuveyt’te yayımlanan es-Siyase gazetesini kaynak göstererek bildirdiğine göre Suriye’de basılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la yan yana gösteren posterler, Türkiye’nin talebi üzerine yasaklandı.

     

    Habere göre posterlerin basılmasından sonra Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’e ve Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa’daki temsilcisi Rıdvan Lütfi’ye acil koduyla bir mesaj göndererek posterlerin yayımının durdurulmasını talep etti.

     

    Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon’un söz konusu posterlerin ulusal ve uluslar arası basında Erdoğan’ın Batı’dan uzaklaşarak karşıt kutba katıldığı yönünde propagandalar için kullanıldığını söylediğini belirten el-Arabiya, posterler konusunda oluşacak maddi zararın da Türkiye büyükelçiliği tarafından karşılanacağı sözünün verildiğini öne sürdü.

     

    Türk Büyükelçisi Ömer Önhan’ın Suriyeli yetkililere “Erdoğan mevcut tutumundan utanç duymamakta ve İran’a, Suriye’ye, Hamas’a ve Hizbullah’a verdiği destekten en küçük bir taviz vermeyecektir; ancak, mevcut şartlarda ortak düşmanla mücadele konusunda karşı tarafa bahane vermemek açısından sükunete ihtiyaç bulunmaktadır” dediğini beliren es-Siyase gazetesi, Türkiye’nin bu talebi üzerine Suriye polisinin de taksi ve otobüslerden söz konusu posterleri toplattığını yazdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel