• 07/09/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İyad Allavi başbakanlığında bir hükümetin kurulması için herhangi bir engelin bulunmadığını açıkladı.




    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İyad Allavi başbakanlığında bir hükümetin kurulması için herhangi bir engelin bulunmadığını açıkladı.

     

    Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah’ın taziyesi için gittiği Beyrut’ta Lübnanlı meslektaşı Sa’d Hariri ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Anayasal ölçüler içerisinde el-Irakiye ittifakının hükümeti kurması için herhangi bir engel bulunmamaktadır” dedi.

     

    Başbakan Nuri el-Maliki, demokratik bir Irak’tan söz ediyorsak hükümetlerin, anayasa çerçevesinde ve barışçı bir şekilde el değiştireceğine inanıyoruz demektir. Artık diktatörlük yani iktidardakinin yönetimi polis ve ordu gücüyle elinde tuttuğu dönemler geçmiştir” dedi.

     

    Öte yandan 7 Mart seçimlerinde liderliğini Başbakan Nuri el-Maliki’nin yaptığı Hukuk Devleti İttifakı’ndan iki sandalye fazla kazanarak birinci çıkan el-Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, hükümetin bir ay içerisinde kurulabileceğini söyledi.

     

    Allavi, Allame Muhammed Hüseyin Fadlullah’ın vefatı dolayısıyla taziye için gittiği Lübnan’da Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada siyasi gruplar arasındaki müzakerelerin son aşamasına geldiğini belirterek hükümetin bir ay içinde kurulabileceğini söyledi.

     

    Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin önde gelen liderlerinden Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi de el-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte Maliki’nin Allavi’nin başbakanlığında bir hükümet kurulabileceğine ilişkin ifadelerini “sorumluca ve olumlu” bir açıklama olarak niteledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel