• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin pususu sonucu 3 Husi milisinin ölmesi üzerine Husi milisleriyle hükümet güçleri arasında çatışmaların yeniden başlamasından endişe ediliyor.




    YDH- Yemen hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin pususu sonucu 3 Husi milisinin ölmesi üzerine Husi milisleriyle hükümet güçleri arasında çatışmaların yeniden başlamasından endişe ediliyor.

     

    El-Alem televizyonunun haberine göre Yemen hükümetine muhalif el-Husi grubunun enformasyon bürosu, Yemen güvenlik güçlerinin Harf Sufyan bölgesindeki pususu sonucu 3 Husi grubu milisinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını açıkladı.

     

    El-Alem televizyonuna açıklamada bulunan el-Husi grubundan bir yetkili, hükümet güçlerinin bu adımını, Husi grubuyla çatışmaların yeniden başlamasına sebep olacak tehlikeli bir girişim olarak niteledi.

     

    Yemen İçişleri Bakanlığı, dün ülkenin kuzeyinde aralarında askerlerin de bulunduğu 11 kişinin öldürülmesinden Husi grubunu sorumlu tutarken, el-Husi grubu hükümetin suçlamasını reddederek saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını ifade ediyor.

      

    El-Alem televizyonuna açıklamada bulunan Husi grubu yetkililerinden Seyfullah Şami, dün yapılan saldırının kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını, bu saldırının üyeleri yemen ordusu tarafından öldürülen bazı kabilelerin intikam amacıyla gerçekleştirdiği bir misilleme eylemi olduğun söyledi.

     

    Seyfullah Şami, “Eğer biz Yemen askerlerini öldürmeyi isteseydik, onlara sürekli gelip geçmekte oldukları et-Talah, Bahyan ve Haydan gibi kendi bölgelerimizde saldırırdık” dedi.

     

    Öte yandan Yemen Sağcı Demokratik Parti Sözcüsü Seyf el-Vaşli, ülkedeki durumun tehlikeli bir aşamaya girdiğini belirterek “eğer bu hükümet iktidarda kalır ve yönetim bu şekilde devam ederse ülke belirsiz ve tehlikeli bir noktaya sürüklenir” dedi.

     

    Hükümetin son yapılan saldırıyla ilgili olarak Husi grubunu suçlamasını eleştiren Demokratik Parti Sözcüsü, böylesi bir saldırı yapmanın Husi grubunun çıkarına olmadığını belirterek hükümeti gerginlik ve çatışma çıkarmakla suçladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel