• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail’deki aşırı sağcı grupların dün Filistinlilerden Kudüs’ü terk etmelerini isteyen bir bildiri dağıtmaları, bölgedeki gerilimi tırmandırdı.




    YDH- İsrail’deki aşırı sağcı grupların dün Filistinlilerden Kudüs’ü terk etmelerini isteyen bir bildiri dağıtmaları, bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

     

    Kuveyt’te yayımlanan el-Vatan gazetesinin haberine göre aşırı sağcı bir hükümetin iktidarda olduğu İsrail’de radikal Siyonist örgütler kışkırtıcı bir girişimde bulunarak Filistinlilerin Kudüs’ü terk etmelerini isteyen bildiriler dağıttılar.

     

    “İsrail’de yaşayan tüm Müslümanlara çağrı” başlıklı Arapça yazılmış bildiride Kudüs’te ikamet eden tüm Filistinlilerin “İsrail”i terk etmelerinin istendiği ve Filistinlilere “İsrail” dışında başka bir yere göç etmelerini kolaylaştıracak mali yardımlar alabilmek için Netanyahu hükümetiyle müzakerelerde bulunmalarının önerildiği bildirildi.

     

    “İsrail hükümeti bugün Yahudilerin İsrail’de tek parça halinde daimi olarak yaşayabilmeleri konusundaki ilahi vaadi gerçekleştirmek için girişim başlatmıştır” ifadelerinin yer aldığı bildirinin sonunda, Kudüs’ü terk etmeye hazır olan Filistinlilerin başvuruda bulunması için adres ve telefon numaralarının da yazıldığı ifade edildi.

     

    Kudüs’ün Yahudileştirilmesini ve etnik temizliğini öngören bu kışkırtıcı girişiminin İsrail rejimiyle iyi ilişkilere sahip Ürdün tarafından da kınandığı bildirildi.

     

    Ürdün hükümetinin Filistin meselesinden sorumlu yetkilisi Vecihe Azizi, İsrail’in bu girişimini “ateşle oynamak” olarak niteleyerek “Kudüs kenti ve oradaki mukaddes mekanlar, tüm müslümalar için kutsaldır ve Filistin meselesi, tüm Müslümanlar için öncelikli bir mesele olarak kalacaktır. Bu kışkırtıcı adımlar, bölgenin mahvolmasına sebep olacak saatli bir bomba hükmündedir” dedi.