• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi Ammar el-Hekim’in, Nuri el-Maliki’nin başbakan adaylığından çekilmesini, Hukuk Devleti İttifakı ile müzakerelerin ön şartı olarak belirlediği bildirildi.




    YDH- Irak İslami Yüksek Konseyi Ammar el-Hekim’in, Nuri el-Maliki’nin başbakan adaylığından çekilmesini, Hukuk Devleti İttifakı ile müzakerelerin ön şartı olarak belirlediği bildirildi.

     

    Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim’in basın Danışmanı Basim el-Avadi, Irak Ulusal İttifakı’nın Nuri el-Maliki’nin başbakan adaylığından çekilmesi ile ilgili tutumunda ısrarlı olduğunu belirterek Hukuk Devleti İttifakı ile hükümet konusunda müzakere başlatabilmeleri için bunu değişmez bir şart olarak öngördüklerini söyledi.

     

    Basim el-Avadi, Irak Ulusal İttifakı’nın Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile yeniden müzakerelere başlaması ile ilgili olarak “Hukuk Devleti İttifakı’ndaki kardeşlerimiz Maliki’nin başbakan adaylığından çekilmesi konusundaki bildirimize uyarlarsa müzakerelerin yeniden başlaması imkanı söz konusu olur. Fakat Hukuk Devleti eğer tutumunu değiştirmezse Irak Ulusal İttifakı, yayımladığı bildirinin 4. maddesi doğrultusunda diğer ittifaklarla müzakerelere başlayacaktır” dedi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nın şu an boşlukta bulunduğunu belirten Avadi, Hukuk Devleti İttifakı her ne şekilde tutum alırsa alsın Ulusal İttifak’ın kendine bir yön belirleyeceğini vurguladı ve Hukuk Devleti İttifakı’nın Maliki’dan başka başbakan adayı açıklamaması durumunda onlarla kurdukları koalisyonun bozulacağının sinyalini verdi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nın İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ile görüşmeleri konusunda da bilgi veren Basim el-Avadi, “El-Irakiye ile görüşmelerimiz devam ediyor; ama bu görüşmeler çok kapsamlı değil; Çünkü Irak Ulusal İttifakı, Hukuk Devleti ile el-Irakiye’nin artık son aşamaya gelmiş olan müzakerelerinin bitmesini bekliyor” dedi.

     

    Basim el-Avadi, el-Irakiye’nin Hukuk Devleti İttifakı ile yaptığı koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıklamasından sonra Irak Ulusal İttifakı’nın el-Irakiye ile ciddi bir şekilde görüşmelere başlayacağını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel