• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak hükümeti, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ülkede güvenlik bakımından herhangi bir sorun yaratmayacağını açıkladı.




    YDH- Irak hükümeti, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ülkede güvenlik bakımından herhangi bir sorun yaratmayacağını açıkladı.

     

    Amerika’nın Irak’taki son muharip birliklerini de çekmesiyle ilgili olarak açıklamada bulunan Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak güvenlik güçlerinin ülkedeki güvenlik kontrolünü sağlamaya hazır olduğunu belirterek seçimlerin üzerinden 6 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen yeni hükümetin kurulamamış olmasının Amerikalıların çekilme takviminde bir aksamaya yol açmayacağını söyledi.

     

    Öte yandan el-Cezire İngilizce kanalı, Amerikan askerlerinin çekilmesiyle ilgili olarak Irak’ta farklı görüşler bulunduğunu belirterek kimi Iraklıların ABD askerlerini işgalci bir güç olarak gördükleri için çekilmeden memnun olduğunu ancak kimi Iraklıların ise Amerikan askerlerinin çekilmesiyle bir güvenlik boşluğunun oluşmasından dolayı endişe ettiklerini duyurdu.

     

    El-Cezire İngilizce kanalı muhabiri Ömer es-Salih, Amerikan askerlerinin çekilmesi konusunda Irak hükümetinin tepkisiyle ilgili olarak da “Irak hükümeti bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadı; ancak bir saat kadar önce Başbakan danışmanı, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Amerikan askerlerinin çekilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi” dedi.

     

    Başbakan Nuri el-Maliki’nin Amerika’nın çekilme takvimine bağlı kalmasından memnuniyet duyduğunu belirten el-Cezire muhabiri Ömer Salih, Amerika’nın askerlerini çektikten sonra Irak’tan daha fazla imtiyaz elde etmek için Irak üzerindeki baskılarını arttıracağı değerlendirmesinde bulundu.

     

    

    Makaleler

    Güncel