YDH- İranlı film yönetmeni Cemal Şurce’nin güney Lübnan’da çektiği “Cennetin Güneyi” adlı filmde senaryo gereği asılan bir İsrail bayrağı gerginliğe neden oldu.
YDH- İranlı film yönetmeni Cemal Şurce’nin güney Lübnan’da çektiği “Cennetin Güneyi” adlı filmde senaryo gereği asılan bir İsrail bayrağı gerginliğe neden oldu.
İrna haber ajansının bildirdiğine göre İranlı yönetmen Cemal Şurce’nin 2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı konu alan “Cennet’in Güneyi” adlı filmin çekimleri sırasında senaryo gereği İsrail askeri üssü haline dönüştürülen ve İsrail bayrağı asılan güney Lübnan’daki bir okul, film çekimi olduğunu bilmeyen bölge sakinlerinin saldırısına uğradı.
Habere göre Lübnan’ın güneyindeki Burc Rahhal köyünde çekilen film gereği bir okul İsrail askeri üssü şeklinde düzenlendi ve İsrail bayrağı asıldı. Okulun film seti haline getirildiğinden haberi olmayan güney Lübnanlı gençlerin okula saldırıp İsrail bayrağını yırtması üzerine UNIFIL’in bölgeye birlik sevk ettiği ve Lübnan ordusuna ait bir helikopterin de okul çevresinde güvenlik devriyesine çıktığı bildirildi.
Olaydan sonra film ekibi tarafından muhtelif yerlere okulun film çekimi amacıyla İsrail askeri üssüne benzetildiğini duyuran pankartlar asıldığı ve senaryo gereği İsrail askeri üssüne dönüştürülen bu yerin Direniş’in operasyonu ile ortadan kaldırılacağı belirtilerek bölge sakinlerinden birkaç gün daha sabretmelerinin istendiği bildirildi.
2006 yılındaki Temmuz Savaşı’nı konu alan filmin çekimlerinin geçtiğimiz cumartesi günü başladığı ve filmde Lübnanlı, Mısırlı, Suriyeli ve İranlı oyuncuların rol aldığı ifade edildi.
Hizbullah’la İsrail arasındaki Temmuz Savaşı’nda yaşanan gerçek olayların konu edildiği filmde sınırdaki Ayta’ş- Şaab bölgesini işgal etmek isteyen İsrail ordusunun yaşadığı başarısızlığın anlatıldığı bildiriliyor.
İran Farabi Sinema Vakfı ile Hizbullah’ın ortak girişimiyle çekilen filmde Temmuz Savaşı’nda İsrail’den kalan teçhizat ve gereçlerin kullanıldığı, sahnelerin çekiminde savaşın gerçek belgelerinden yararlanıldığı bu yüzden de filmin son derece gerçekçi bir nitelik taşıdığı belirtiliyor.