• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın, Irak Ulusal İttifakı ile koalisyon görüşmelerine yeniden başlayacağı bildirildi.




    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın, Irak Ulusal İttifakı ile koalisyon görüşmelerine yeniden başlayacağı bildirildi.

     

    İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın Irak Ulusal İttifakı ile hükümet kurma görüşmelerine yeniden başlayacağını açıkladığını duyuran İrna haber ajansı, el-Irakiye siyasi danışmanlarından Hani el-Aşur’un, bir süre önce Adil Abdulmehdi’yi başbakan adayı olarak gösteren Irak Ulusal İttifakı ile yeniden hükümet kurma müzakereleri başlatacaklarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptığını bildirdi.

     

    El-Irakiye tarafından yapılan açıklamada Irak Ulusal İttifakı ile yapılan daha önceki görüşmelerde şimdiye kadar ulusal uzlaşma hükümeti ile ilgili olarak ciddi bir yazlı plan üzerinde anlaşmaya varılamadığı hatırlatılarak iki tarafın da istekli olduğu yeni görüşmelerde daha ciddi bir uzlaşmaya varılmasının umulduğu ifade edildi.

     

    El-Aşur, yaptığı açıklamada, Irak Ulusal İttifakı’ndan kendilerine hükümet konusunda yazılı bir plan sunmasını istediklerini belirterek, koalisyon konusunda Irak Ulusal İttifakı’nı kendilerine daha yakın bulduklarını söyledi.

     

    Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifaklarının oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı ile işbirliği yapmayacaklarını tekrar eden el-Irakiye yetkilisi Hani el-Aşur, hükümet konusunda Irak Ulusal İttifakı ve Hukuk Devleti İttifakları ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunmayı tercih ettiklerini ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel