• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, el-Irakiye tarafından hazırlanan reform planının Allavi’nin başbakanlığı da dahil olmak üzere hiçbir şart öngörmediğini açıkladı.




    YDH- El-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, el-Irakiye tarafından hazırlanan reform planının Allavi’nin başbakanlığı da dahil olmak üzere hiçbir şart öngörmediğini açıkladı.

     

    Irak’tan yayın Kürtçe yayın yapan bir televizyona demeç veren el-Irakiye İttifakı liderlerinden Tarık Haşimi, Irak’ın geçen dört yılın acı tecrübelerini yeniden yaşamaması için yeni bir plana ihtiyaç olduğunu belirterek, el-Irakiye İttifakı tarafından hazırlanan yeni reform planında İyad Allavi’de dahil olmak üzere hiç kimsenin başbakanlığı üzerinde ısrarcı olmadıklarını söyledi.

     

    El-Irakiye İttifakı için kimin hangi makama geleceğinin değil, yasama, yürütme, yargı, güvenlik, uluslar arası ilişkiler ve siyaset alanında yapılacak olan reformların önem taşıdığını belirten Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, “El-Irakiye, yalnızca bu şartları kabul edecek birinin başbakanlığını onaylayacaktır” dedi.

     

    Irak halkının hükümet konusunda dışarıdan yapılan müdahaleleri kabul etmeyeceğini de belirten Haşimi, Amerika’nın bu konudaki müdahalelerinin de yalnızca tarafların görüşlerini birbirine yakınlaştırmakla sınırlı kalması gerektiğini söyledi.

     

    Öte yandan, Irak’ta başbakanlık konusunda isimleri ön plana çıkan Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki ile Ulusal İttifak’ın başbakan adayı Adil Abdulmehdi, bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

     

    Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki, koalisyon ortağı Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Bu görüşme, bir protokol görüşmesi değildi” diyerek uzlaşma mesajı verdi.

     

    Abdulmehdi ile görüşmesini uzlaşma ve işbirliği yönünde önemli bir adım olarak niteleyen Maliki, “daha önceki aşamada güvenlik sorunlarıyla meşguldük, bundan sonra kalkınma ve hizmetle uğraşacağız” dedi.

     

    Adil Abdulmehdi de görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “Biz güçlü kardeşlik ilişkilerine sahibiz, birçok meselede de görüş birliği içerisindeyiz” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel