• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- 7 aydır hükümetin kurulamadığı Irak’ta Irak Ulusal İttifakı’nın adayı Adil Abdulmehdi’nin başbakanlığında bir hükümetin kurulması ihtimalinin güçlendiği bildirildi.




    YDH- 7 aydır hükümetin kurulamadığı Irak’ta Irak Ulusal İttifakı’nın adayı Adil Abdulmehdi’nin başbakanlığında bir hükümetin kurulması ihtimalinin güçlendiği bildirildi.

     

    Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre 7 Mart’tan beri hükümet kurulamayan Irak’ta; el-Irakiye, Irak Ulusal İttifakı ve Kürdistan İttifakı’nın Adil Abdulmehdi’nin başbakanlığında bir hükümet kurması ihtimali giderek güçleniyor.

     

    El-Irakiye İttifakı’nın Irak Ulusal İttifakı Lideri Adil Abdulmehdi ile müzakerelere başladığını belirten gazete, el-Irakiye ve Kürt partilerin vereceği destekle Adil Abdulmehdi’nin başbakanlık için gerekli olan 163 milletvekilinin güvenoyunu alabilecek duruma geldiğini yazdı.

     

    Irak parlamentosundaki el-Irakiye milletvekillerinden Aliye Nasif Casim, el-Irakiye, Irak Ulusal İttifakı ve Kürdistan İttifakının koalisyon kurma aşamasına yaklaştığını belirterek Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim ile el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin görüşlerinde yakınlaşma olduğunu ifade etti ve “müzakerelerde bakanlıkların dağıtımı ve yüksek savunma kurulu oluşturulması konularında uzlaşmaya varıldı” dedi.

     

    Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasındaki müzakerelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Casim, her iki ittifakın da Nuri el-Maliki’nin başbakanlığına karşı olduğunu ve Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasında önümüzdeki günlerde bir koalisyon ilan edilebileceğini söyledi.

     

    Öte yandan Kürdistan İttifakının önde gelen isimlerinden Mahmud Osman, Kürdistan hükümetinin kurulacak tüm hükümetlerde yer alabileceğini belirterek hükümetin başbakanlık konusunda uzlaşmaya varılamamasından dolayı geciktiğine dikkat çekti ve kendileri açısından başbakanın kim olacağının değil hükümetin programının ne olacağının önemli olduğunu söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel