• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak ve Suriye arasında Irak petrollerinin Akdeniz’e ulaştırılmasını amaçlayan petrol boru hattı konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.




    YDH- Irak ve Suriye arasında Irak petrollerinin Akdeniz’e ulaştırılmasını amaçlayan petrol boru hattı konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

     

    İrna haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak’la Suriye arasında Irak petrolünün Akdeniz’e ulaştırılmasını amaçlayan petrol boru hattı konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

     

    Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Irak’la Suriye arasında döşenecek iki petrol boru hattından birinin günde 1.5 milyon, diğerinin ise günde 1.250 milyon varil petrol nakletme kapasitesine sahip olacağını belirtti.

     

    Proje kapsamında bir de gaz nakli için bir boru hattı döşenmesinin öngörüldüğünü belirten Debbağ, Irak hükümetinin bu projeye onay verdiğini ifade etti.

     

    Irak Petrol Bakanı Yardımcısı Abdulkerim el-Luaybi, geçtiğimiz hafta Reuters haber ajansına verdiği demeçte Irak Petrol Bakanlığının söz konusu boru hatlarının inşası için iki ay içerisinde ihale açacağını açıklamıştı.

     

    Uluslar arası petrol şirketleriyle büyük anlaşmalar yapan Irak, gelecek 7 yıl içerisinde petrol üretimini dört katına çıkarmayı hedeflediği için petrol ihracatını geliştirecek tesislere ihtiyaç duyuyor.

     

    Bağdat’ın öngördüğü bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda Irak’ın petrol üretimini günlük 12 milyon varile çıkarabileceği ve böylece dünyanın en büyük petrol ihracatçısı durumunda olan Suudi Arabistan’a rakip olacağı bildiriliyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel