• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ta yaklaşık 7 aydır kurulamayan hükümetin ekim ayının ortalarında kurulabileceği öne sürüldü.




    YDH- Irak’ta yaklaşık 7 aydır kurulamayan hükümetin ekim ayının ortalarında kurulabileceği öne sürüldü.

     

    Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ile İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı arasındaki görüşmelerin hükümet kurma sürecine olumlu etki yaptığı ve Irak’taki yeni hükümetin ekim ayının ortalarında kurulabileceği bildirildi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’na yakın kaynaklar, olumlu müzakerelerde bulunulan el-Irakiye İttifakı’nın hükümetle ilgili resmi tutumunu birkaç gün içerisinde açıklayacağını belirtirken, İyad Allavi başkanlığındaki bir heyetle Ürdün’e giden el-Irakiye İttifakı üyesi Rahim Şimmeri, Ürdün’de yaptıkları görüşmelerin el-Irakiye’nin görüşünün belirlenmesi amacına yönelik olduğunu söyledi.

     

    Hükümetin önümüzdeki ay kurulabilmesi yönündeki ihtimalin güçlendiğini belirten Şimmeri, Allavi ve beraberindeki el-Irakiye heyetinin Çarşamba günü Ürdün’den Bağdat’a döneceğini ve Ulusal İttifak ve Kürdistan İttifakı ile görüşmelere yeniden başlayacağını açıkladı.

     

    El-Irakiye ve Irak Ulusal İttifakı arasındaki önceki görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirten Şimmeri, yeni hükümetin ekim ayının ortalarına doğru kurulabileceğini söyledi.

     

    Öte yandan Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren el-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Tarık Haşimi, el-Irakiye’nin nihai kararını vermesi durumunda başbakanlık meselesiyle ilgili tutumunu gözden geçirebileceğini söyledi.

     

    Öte yandan Irak’ta yayımlanan ve hükümetin yayın organı olarak nitelenen es-Sabah gazetesi, başbakanlığın Hukuk Devleti ve Irak Ulusal İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakına, meclis başkanlığı ile Stratejik Politikalar Yüsek Kurulu Başkanlığının el-Irakiye’ye ve Cumhurbaşkanlığının da Kürdistan İttifakı’na bırakılmasını öngören bir hükümet senaryosunun söz konusu olduğunu yazdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel