• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi, Hukuk Devleti İttifakı ile yürütülen hükümet görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.




    YDH- Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi, Hukuk Devleti İttifakı ile yürütülen hükümet görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.

     

    Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile yaptıkları hükümet kurma müzakerelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.

     

    Irak’tan yayın yapan en-Nehreyn adlı internet sitesinin haberine göre Ulusal Birlik adı altında bir ittifak kuran Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın sürdürdüğü hükümet kurma müzakerelerinin çıkmaza girdiğini belirterek bu konuda bir açılım yapılmasını umduğunu söyledi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nın İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı ile uzlaşmaya varabileceğini belirten Abdulmehdi, sonuca ulaşılması için daha uzlaşmacı olunması gerektiğini söyledi.

     

    Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı, başbakanlığa aday olan Adil Abdulmehdi ile Nuri el-Maliki’den 27 Eylül’e kadar programlarını açıklamalarını istemiş, hazırlanan programlar değerlendirilerek adaylardan biri üzerinde uzlaşmaya varılacağını açıklamıştı.

     

    Nehreyn’in haberine göre Irak Ulusal İttifakı’nın başbakan adayı Adil Abdulmehdi, Hukuk Devleti İttifakı ile yürütülen beş günlük müzakerelerde başbakanın seçimi konusunda bir uzlaşmaya varılamadığını ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel