• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı, ortak başbakan adayının belirlenmesini bir hafta ertelediğini açıkladı.




    YDH- Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı, ortak başbakan adayının belirlenmesini bir hafta ertelediğini açıkladı.

     

    Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesine demeç veren Irak Ulusal İttifakı Üyesi Muhammed Mehdi el-Beyati, Ulusal Birlik İttifakını oluşturan Hukuk Devleti ile Ulusal İttifak’ın ortak başbakan adayını uzlaşmayla belirlemeyi başaramadığını, ortak adayın oylamayla belirlenmesi için sürecin bir hafta ertelendiğini açıkladı.

     

    Ulusal Birlik İttifakı, başbakan adaylarından Nuri el-Maliki ile Adil Abdulmehdi’den 27 Eylül’e kadar hazırladıkları programlarını sunmalarını istemiş, bu tarihte incelenecek programlar doğrultusunda ortak başbakan adayının belirleneceğini açıklamıştı.

     

    Muhammed Mehdi Beyati, yaptığı açıklamada ortak başbakan adayı konusunda uzlaşma görüşmelerinin birkaç gün daha uzatılması yönünde bir eğilim bulunduğunu belirterek uzlaşmaya varılamaması durumunda her iki ittifakın (Hukuk Devleti ve Irak Ulusal İttifakı) üyelerinden oluşan 14 kişilik hakemler kurulunda oylama yapılacağını söyledi.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nın belirlenecek ortak başbakan adayı konusunda diğer ittifakların onayının da alınmasını istediğini söyleyen Beyati, el-Irakiye ve Kürdistan İttifakı’nın belirlenecek ortak aday konusunda uzlaşmaya yanaşmaması durumunda hükümetin kurulamayacak olmasının buna gerekçe olarak gösterildiğini ifade etti.

     

    Öte yandan Ulusal Birlik İttifakı’nı oluşturan Hukuk Devleti ile Irak Ulusal İttifakı’nın ortak bir başbakan adayı belirleninceye kadar diğer siyasi gruplarla hükümet kurma müzakerelerini durdurma kararı aldığı bildirildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel