• 10/01/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- 7 Mart’ta yapılan genel seçimlerin üstünden geçen yaklaşık yedi aylık sürenin sonunda Irak’ta nihayet hükümetin kurulabileceği bildirildi.




    YDH- 7 Mart’ta yapılan genel seçimlerin üstünden geçen yaklaşık yedi aylık sürenin sonunda Irak’ta nihayet hükümetin kurulabileceği bildirildi.

     

    İran radyo televizyonuna bağlı merkezi haber ajansının Bağdat’tan bildirdiğine göre hükümetin kurulabilmesinin önündeki en büyük engel olan başbakan adayının belirlenmesi hususundaki anlaşmazlık giderildi, Irak Ulusal İttifakı ile Hukuk Devleti İttifakı’nın oluşturduğu Ulusal Birlik İttifakı Nuri el-Maliki’nin başbakan adaylığında uzlaştı.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın Üyesi Hadi el-Amiri gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak İslami Yüksek Konseyi’nin başbakan adayınınbelirlenemsi için bugün yapılan toplantıya katılmamasının sonucu boykot anlamına gelmediğini belirterek ittifakın kararının Yüksek Konsey’in de kararı olduğunu söyledi.

     

    Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı üyesi Halid el-Esedi de bugünkü toplantıya İslami Yüksek Konsey ile Fazilet Partisi’nin katılmadığını; ancak her iki partinin de toplantıdan çıkan sonucu kabul ettiğini açıkladı.

     

    Ulusal Birlik İttifakı’nın (Irak Ulusal İttifakı + Hukuk Devleti İttifakı) bugün yaptığı toplantı sonrası yapılan açıklamada Nuri el-Maliki’nin başbakan adayı olarak belirlendiği belirtilerek Maliki’nin hükümeti en kısa sürede kurabilmek için diğer siyasi gruplarla istişarelere başlayacağı ifade edildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel