• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, Irak Ulusal İttifakı liderlerinden Adil Abdulmehdi lehine başbakanlık hakkından vazgeçtiğini açıkladı.




    YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, Irak Ulusal İttifakı liderlerinden Adil Abdulmehdi lehine başbakanlık hakkından vazgeçtiğini açıkladı.

     

    İrna haber ajansının bildirdiğine göre el-Irakiye İttifakı’nın önde gelen liderlerinden Tarık Haşimi, yazılı bir açıklama yaparak el-Irakiye İttifakı’nın Irak Ulusal İttifakı liderlerinden Adil Abdulmehdi lehine başbakanlık talebinden vazgeçtiğini belirtti.

     

    Haşimi, haber ajanslarına da gönderilen yazılı açıklamasında el-Irakiye İttifakı’nın yasal hakkı olmasına rağmen ülke çıkarlarını göz önünde bulundurarak başbakanlık talebinden vazgeçtiğini ifade etti.

     

    Birleşmiş Milletlerin Irak Özel Temsilcisi, hafta ortasında Ayetullah Sistani’yi ziyaret ettikten sonra Iraklı siyasi gruplardan partisel çıkarlarını bir kenara bırakarak hükümeti bir an önce kurmalarını istemişti.

     

    Seçimlerden sonra hükümeti kurma yetkisinin kendisine ait olduğu konusunda ısrar eden el-Irakiye İttifakı’nın başbakanlık hakkından Adil Abdulmehdi lehine kesin olarak çekildiğini açıklamasının Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında kurulacak bir hükümeti tehlikeye düşürebileceği belirtiliyor.

     

    Ulusal Birlik Koalisyonu tarafından başbakanlığa aday olarak gösterilen Nuri el-Maliki’nin hükümeti kurması yönünde beklentilerin arttığı bir dönemde el-Irakiye’nin Adil Abdulmehdi’nin başbakanlığını desteklediğini açıklamasıyla Kürdistan İttifakı’nın hükümet kurma görüşmelerinde kilit rol kazandığı yorumu yapılıyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel