ABD,, Filistin, sorununu, konusunda, yaratıcı" /> ABD,, Filistin, sorununu, konusunda, yaratıcı" /> ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı" /> ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı" /> ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı" /> ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı"> ABD,, Filistin, sorununu, konusunda, yaratıcı">

ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı

ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı"> img
ABD, Filistin sorununu konusunda yaratıcı YDH

YDH- İsrail’in yerleşke inşaatlarını sürdürmesi yönündeki ısrarından dolayı Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arasındaki görüşmelerin kesilmesine rağmen Amerika’daki bazı çevreler ilginç bir barış planı söz konusu etti.




YDH- İsrail’in yerleşke inşaatlarını sürdürmesi yönündeki ısrarından dolayı Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arasındaki görüşmelerin kesilmesine rağmen Amerika’daki bazı çevreler ilginç bir barış planı söz konusu etti.

 

Londra’da yayımlanan eş-Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir yetkili, Amerikan-İsrail komitesinin gizli bir plan üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 

Filistinli yetkili, hazırlanan planda 1967 topraklarında bir Filistin devletinin kurulması karşılığında, Filistin devletinin Doğu Kudüs’ü ve Batı Şeria’daki Yahudi yerleşkelerini en az 40, en fazla 99 yıllığına İsrail’e kiraya vermesinin öngörüldüğünü söyledi.

 

Bu planın henüz Amerikalı yetkililer tarafından Filistin Özerk Yönetimine resmi olarak sunulmadığını belirten yetkili, bu yüzden de Filistin Özerk Yönetimi’nin henüz bu planla ilgili resmi bir tutum açıklamadığını; ancak Mahmud Abbas’ın yakında gerçekleştireceği Washington ziyaretinde ABD Başkanı Barack Obama’nın bu planın ayrıntılarını açıklayacağını öne sürdü.

 

Şarku’l- Evsat gazetesi, İsrailli yetkililerin söz konusu planı ne yalanladıklarını ne de teyit ettiklerini belirterek Filistinlilerle müzakerelerin yeniden başlatılması için Amerikalılarla yoğun bir diyalog inde bulunduklarını açıklamakla yetindiklerini duyurdu.

 

Öte yandan Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le müzakereleri yürüten üst düzey yetkililerinden Saib Erakat, Amerikalılardan müzakerelerin yeniden başlaması için ciddi adımlar atmasını istediklerini belirterek aksi takdirde Filistinlilerin Arap Birliği’nin desteğiyle 1967 topraklarında Yahudi yerleşkeleri inşaatlarının durdurulması için Birleşmiş Milletlere müracaat etmek zorunda kalacaklarını söyledi.