• 11/10/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yeni hükümetin yarın yapılacak parlamento oturumunda kurulacağını açıkladı.




    YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yeni hükümetin yarın yapılacak parlamento oturumunda kurulacağını açıkladı.

     

    Fars haber ajansının bildirdiğine göre Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyen Irak Ulusal Birlik Koalisyonu’nun Başbakan Adayı Nuri el-Maliki, yeni kabinenin yarın yapılacak parlamento oturumunda kurulacağını açıkladı.

     

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, düzenlediği basın toplantısında “hükümet kurulması meselesi artık sona erdi, seçilmiş olan kabine yarın kurulacak” dedi.

     

    Irak’ta 7 Mart’ta yapılan parlamento seçimlerinde İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye, 91, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı da 89 milletvekili çıkarmıştı. Hukuk Devleti İttifakı, 70 sandalyeye sahip Irak Ulusal İttifakı ile Ulusal Birlik Koalisyonu adı altında birleşerek 325 sandalyeli Irak parlamentosundaki en büyük grup olarak hükümeti kurma görevini üstlenmişti.

     

    Iraklı siyasi grupların dün ülkenin kuzeyindeki Erbil kentinde başlayan iki günlük toplantısı sonucunda hükümet konusunda uzlaşmaya varıldığı belirtilirken, cumhurbaşkanlığına Celal Talabani’nin başbakanlığa Nuri el-Maliki’nin meclis başkanlığına da el-Irakiye İttifakı tarafından belirlenen bir adayın seçilmesi bekleniyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel