• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, Arap ülkelerinden Irak’taki siyasi sürece daha aktif bir şekilde müdahale etmesini istedi.




    YDH- El-Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, Arap ülkelerinden Irak’taki siyasi sürece daha aktif bir şekilde müdahale etmesini istedi.

     

    Irak’tan yayın yapan en-Nahil adlı yayın organının bildirdiğine göre Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşen el-Irakiye İttifakı Lideri İyad Allavi, Arap liderlerinin Irak konusunda daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

     

    Irak’ta hükümet kurma sürecinin başlamasının ardından Mısır, Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi bölge ülkelerini kapsayan bir ziyaret turuna çıkan Allavi, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşmesinde “Araplar kendilerini Irak’ta pay sahibi olarak görürlerse bu, Irak’taki baskıların azalmasını, bölgedeki endişelerin de giderilmesini sağlar” dedi.

     

    Hükümet kurma sürecinin Irak’ın iç sorunu olduğunu belirten Iraklı Şii ve Kürt politikacılar, el-Irakiye İttifakı’nın Arap ülkelerini Irak’a müdahaleye çağıran açıklamalarına tepki gösteriyorlar.

     

    Suudi Arabistan Kralı Abdullah, iki hafta kadar önce Iraklı siyasi liderleri, hac için davet etmiş ve hükümet kurma görüşmelerine Riyad’da başlamalarını teklif etmiş; ancak Irak Ulusal Birlik Koalisyonu ile Kürdistan İttifakı, Suudi kralının davetini reddetmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel