• 12/01/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani’nin Kürdistan Bölgesel Yönetiminden petrol ihracatını arttırmasını istediği bildirildi.




    YDH- Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani’nin Kürdistan Bölgesel Yönetiminden petrol ihracatını arttırmasını istediği bildirildi.

     

    İran’a ait Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi hükümetinden günlük hap petrol ihracatını 100 bin varile çıkarmasını istedi.

     

    Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin günde 100 bin varil petrol ihraç etmemesi halinde Irak merkezi hükümetinin bölgesel yönetim için ayırdığı yüzde 17’lik bütçeyi karşılayamayacağını söyledi.

     

    Bağdat’la Erbil arasında petrol endüstrisi konusundaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Şehristani, “Kürdistan Bölgesi Doğal kaynaklar Bakanlığı ile Irak Petrol Bakanlığı’nın daha fazla koordinasyon içerisinde olması zorunludur” dedi.

     

    Petrol konusunda ortak bir politikaya sahip olduklarını belirten Şehristani, bu politikanın da merkezi hükümet tarafından belirlendiğini vurgulayarak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığının merkezi hükümeti petrol konusunda tekelci politikalar izlemekle suçlamasını eleştirdi ve iki taraf arasında yaşanan sorunların yeni hükümetin kurulmasından sonra parlamento aracılığıyla ve anayasa çerçevesinde halledilmesini umduğunu ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel