• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın Kerkük kentindeki Amerikan hava kuvvetlerine ait bir askeri üsse roketli saldırıda bulunulduğu bildirildi.




    YDH- Irak’ın Kerkük kentindeki Amerikan hava kuvvetlerine ait bir askeri üsse roketli saldırıda bulunulduğu bildirildi.

     

    İran’dan yayın yapan Kurdpress adlı haber sitesi, Iraklı polis yetkililerinin Kerkük kentindeki Amerikan ordusuna ait el-Hurriye askeri üssüne kimliği belirsiz kişilerce bir Katyuşa roketi fırlatıldığını açıkladığını duyurdu.

     

    Irak’tan yayın yapan es-Sumeriye adlı televizyon kanalı saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığını; ancak kentteki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

     

    İran’ın İngilizce yayın kuruluşu Press TV ise, Amerika’nın Irak’taki 50 bin kişilik askeri gücünün çoğunluğunu barındıran Bağdat’ın 250 kilometre kuzeyindeki Kerkük kentinde yer alan el-Hurriye askeri üssünün bu sabah roket saldırısına hedef olduğunu belirterek, aynı üsse geçen ay da iki Katyuşa roketinin isabet ettiğini; ancak oluşan hasar konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

     

    Irak hükümetiyle yaptığı askeri anlaşma doğrultusunda geçtiğiz ağustos ayında askerlerinin büyük bir kısmını Irak’tan çeken Amerikan yönetimi, Irak ordusuna eğitim verdikleri gerekçesiyle 50 bin askerini hala bu ülkede tutmayı sürdürüyor.

     

    

    Makaleler

    Güncel