• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın en güçlü dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai Maliki hükümetine eleştirilerde bulundu.




    YDH- Irak’ın en güçlü dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai Maliki hükümetine eleştirilerde bulundu.

     

    Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi ve Kerbela Cuma İmamı Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, Cuma namazı hutbesinde hükümetin bütün enerjisini siyasi grupların liderlerini razı etmeye harcamasını eleştirdi ve “Hedef yalnızca siyasi grupların liderlerini razı etmek ise o zaman halka hizmet götürmek ve seçimlerde vaat edilenleri yerine getirmek ne olacak” dedi.

     

    Irak basınında yer alan haberlere göre Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, hükümetin yönetim tarzının ümitsizlik verdiğini belirttiği konuşmasında bakanların seçilme biçiminin de Irak halkının ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olduğunu söyledi.

     

    Kabinedeki bakan sayısının fazlalığından şikayet eden Kerbela Cuma İmamı Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, “Bazı ülkelerde 15 bakan bulunmakladır, bazı ülkelerde de bu sayı en fazla 25’tir, siyasi grupların liderlerini memnun etmek için halkın bütçesini harcamak doğru değildir” dedi.

     

    Ayetullah Sistani’nin Kerbela Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelai, yeni kabinedeki bakanların liyakatsiz olduğunu da belirterek “Bütün siyasi gruplar, etkili ve işlevsel kişilerin bakan seçilmesini vurguluyordu; ama maalesef, bakanlıklara liyakatsiz insanlar önerildi” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel