• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak’ın, İran’ın doğalgazının Suriye üzerinden Avrupa’ya nakledilmesini öngören projeye katılmaya hazır olduğunu açıkladığı bildirildi.




    YDH- Irak’ın, İran’ın doğalgazının Suriye üzerinden Avrupa’ya nakledilmesini öngören projeye katılmaya hazır olduğunu açıkladığı bildirildi.

     

    Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Petrol Bakanlığı Temsilcisi Seyyid Ali Mearic, İranlı yetkililerle yaptığı müzakerelerde ülkesinin İran doğalgazının Avrupa’ya nakledilmesini öngören projeye katılmaya hazır olduğunu açıkladı.

     

    Irak hükümetinin en kısa zamanda enerji sektöründe her iki ülkenin de yararına olacak adımlar atacağını belirten Ali Mearic, İranlı yetkililerle yaptıkları kapsamlı görüşmelerde her iki tarafın da bu alandaki işbirliğini geliştirmekten yana olduğunun görüldüğünü söyledi.

     

    Irak Petrol Bakanının yakın dönemde Suriyeli yetkililerle İran doğalgazının Irak ve Suriye’den Avrupa’ya nakledilmesini öngören proje üzerinde müzakerelerde bulunduğunu belirten Mearic, bu konuda prensip anlaşmasına varıldığını ve projenin hayata geçirilmesi doğrultusunda bir yol haritası belirlemek üzere uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulması konusunda mutabakat sağlandığını ifade etti.

     

    Irak Meysan Petrol Şirketi Müdürü Ali Mearic, İran’la sadece gaz konusunda değil, rafine edilmiş petrol ürünleri alanında da işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel