• 01/04/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer, Nuri el-Maliki’nin yeni kabinesinin bir önceki kabineden daha iyi olduğunu belirtti.




    YDH- İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer, Nuri el-Maliki’nin yeni kabinesinin bir önceki kabineden daha iyi olduğunu belirtti.

     

    İran’dan yayın yapan Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Sumeriye adlı Irak’taki bir yayın kuruluşuna demeç veren İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer, Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında kurulan yeni hükümetin bir önceki hükümete göre daha iyi olduğunu söyledi.

     

    Ülkesinin Irak’ta güvenliğin sağlanması için elinden gelen her türlü yardımı yapacağını belirten Danayifer, İran’ın Irak’a başta ekonomik alanlar olmak üzere her alanda yardım yapmakta olduğunu söyledi.

     

    Irak’ta hükümetin kurulması meselesinin Irak’ın bir iç sorunu olduğunu belirten İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Danayifer, yapılan seçimlerle Irak halkının kendi kaderini kendisinin belirlediğini ve hiçbir ülkenin bu ülkedeki hiçbir parti ya da gruba kendi menfaati doğrultusunda baskı yapmaya hakkının bulunmadığını söyledi.

     

    Irak’ta hükümetin kurulması konusunda İran’la ABD, İran’la Rusya veya İran’la Türkiye arasında hiçbir şekilde bir anlaşmanın yapılmadığını belirten Danayifer,  ülkesinin Irak’a her alanda yardım yaptığını söyledi ve “İran’ın Irak’a yönelik yardımları sadece siyasi alanla veya güvenlik alanıyla sınırlı değildir. İran’dan Irak’a ulaştırılan elektrik çok yakında 900 megavattan 1100 megavata çıkarılacak. Buna rağmen başta İyad Allavi olmak üzere bazı şahıslar ve partiler İran’ı Irak’ın içişlerine karışmakla suçluyorlar” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel