• 01/06/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin Irak’ın en güçlü dini otoritesi Ayetullah Sistani’ye mesaj gönderdiği bildirildi.




    YDH- İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin Irak’ın en güçlü dini otoritesi Ayetullah Sistani’ye mesaj gönderdiği bildirildi.

     

    İran resmi haber ajansı İrna’nın haberine göre İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, resmi bir ziyaret için gittiği Irak’ta bu ülkenin en güçlü dini otoritesi olan Ayetullah Ali Sistani’yi ziyaret ederek kendisine İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin mesajını iletti.

     

    İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin, Irak’ın en etkili Dini Otoritesi Ayetullah Ali Sistani’ye gönderdiği mesajın içeriğine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

     

    İran Dışişleri Bakanlığına vekaleten atanan Ali Ekber Salihi’nin Necef’e gitmeden önce Kerbela kentindeki Taklit Mercilerinden Ayetullah Muhammed Taki Müderrisi’yile de bir görüşme yaptığı açıklandı.

     

    Bağdat’taki temasları sırasında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri el-Maliki, Meclis Başkanı Usame Nuceydi ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Usame Nuceyfi ile yaptığı görüşmesinde İran, Türkiye, Irak ve Suriye arasında bir bölgesel pakt kurulmasının zorunluluğunu dile getirdi.

     

    Ali Ekber Salihi, Türkiye, İran, Irak ve Suriye gibi bölgenin önemli ülkeleri arasında kurulacak bir paktın bölgesel istikrarı ve barışı güçlendireceğini bölgedeki ekonomik işbirliğinin gelişmesini sağlayacağını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel