• 01/07/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin Savunma Bakanlığına aday gösterilmek isteyen kişilerden 50 milyon Dolar istediği iddia edildi.




    YDH- El-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin Savunma Bakanlığına aday gösterilmek isteyen kişilerden 50 milyon Dolar istediği iddia edildi.

     

    Irak’ın en-Nahil haber ajansına açıklamada bulunan el-Irakiye İttifakı’na mensup bir kaynak, aralarında yurt dışındaki bazı Iraklıların da bulunduğu el-Irakiye İttifakı içindeki bazı kişilerin İyad Allavi’den kendilerini Savunma Bakanlığı’na aday göstermesini istediklerini söyledi.

     

    İyad Allavi’nin bu kişilere lideri olduğu Ulusal Birlik Partisi’ne 50 milyon Dolarlık yardım yapmaları halinde kendilerini Savunma Bakanlığına aday göstereceğini söylediğini öne süren kaynak, el-Irakiye içerisinde diğer bakanlıklara aday gösterilmek için yüklü miktarda paralar ödeyen kişilerin bulunduğunu ve bundan dolayı İttifak içerisinde ciddi çekişmelerin yaşandığını söyledi.

     

    El-Irakiye İttifakı’nın payına düşen bakanlıkların paylaştırılmasında Ürdün’de yaşayan H. H. Adlı bir Iraklı işadamının nüfuzunun bulunduğunu belirten kaynak, el-Irakiye’nin bakan adaylarının söz konusu işadamının evinde düzenlenen gizli bir toplantıyla belirlendiğini öne sürdü.

     

    Irak’ta hükümetin güvenoyu almasına rağmen savunma, içişleri ve ulusal güvenlik bakanlıklarına atama yapılmadı. Başbakan Nuri el-Maliki, el-Irakiye İttifakı’nın savunma bakanlığı için aday gösterdiği Felah en-Nakib’e karşı çıkmış ve el-Irakiye’den bu bakanlığa başka birini aday göstermesini istemişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel