• 01/12/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani’yi Necef’teki evinde ziyaret ettiği bildirildi.




    YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın, Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Ali Sistani’yi Necef’teki evinde ziyaret ettiği bildirildi.

     

    İran Radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı, uzun bir aradan sonra İran’dan ülkesine dönen Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın Irak’ın en büyük dini mercisi Ayetullah Sistani’yi Necef’teki evinde ziyaret ettiğini duyurdu.

     

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ayetullah Sistani’nin bürosundan bir kaynak, Mukteda Sadr’ın İran’dan dönüşünden sonra Ayetullah Sistani’yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek görüşmede ülkede yaşanan gelişmelerin ele alındığını söyledi.

     

    Öte yandan Şiaonline adlı internet sitesinin haberine göre Mukteda Sadr, Sadr Hareketi taraftarlarının sorularına cevaben yaptığı yazılı açıklamada İlmiye havzalarının Wikileaks adlı internet sitesini desteklemelerini beklediğini söyledi.

     

    Wikileaks’in yayımladığı belgelerle Amerika’ya güçlü bir darbe vurduğunu belirten Sadr, “Wikileaks tarafından yayımlanan belgeler, İslam’ın ve barışın düşmanlarına yani Amerika’ya karşı yükseltilen güçlü bir feryattı” dedi.

     

    Wikileaks’te yayımlanan belgelerin tümüne inanılamayacağını, bu belgelerin ne teyit ne de tekzip edilebilecek nitelikte olduğunu belirten Sadr, bununla birlikte bu belgelerin dikkate alınması ve incelenmesi gerektiğini söyledi ve “İlmiye havzalarının Wikileaks sitesinin kurucusunu Amerikan karşıtı tutumundan dolayı desteklemelerini beklerdim. Ben kendisiyle görüşmek istedim; ama imkan olmadı” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel