YDH- Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’nin ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan Tunus devriminden sonra ülkeyi bunalımdan çıkaracak hükümet konusunda iki görüşün ortaya çıktığı bildirildi.
YDH- Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali’nin ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanan Tunus devriminden sonra ülkeyi bunalımdan çıkaracak hükümet konusunda iki görüşün ortaya çıktığı bildirildi.
Tunus’ta devrimden sonra ülkeyi seçimlere götürecek geçici hükümeti kuran Başbakan Muhammed el-Gannuşi’nin yeni kurulan ulusal birlik hükümetinde üç muhalif liderin yanı sıra devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali döneminden 6 bakanın da bulunduğunu açıklamasından sonra ülkenin güneyindeki Redif kentinde yoğun protestoların yaşandığı bildirildi.
Tunus’ta bugün yaşanan gelişmelerle ilgili özel bir habere yer veren el-Cezire televizyonu, Tunus’ta yeni hükümet konusunda iki görüş bulunduğunu belirtti.
Habere göre birinci görüşü savunanlar ülkede demokrasinin belirli bir süreç içerisinde ve çeşitli aşamalardan geçtikten sonra yerleşebileceğini savunarak şu anki geçiş aşamasına önceki yönetimden kişilerin de bulunması gerektiğini savunurken ikinci görüşü savunanlar ise ülkede yaşananların sorumlusunun önceki yönetim olduğunu belirterek bir önceki yönetimden hiç kimsenin geçici hükümette yer almaması gerektiğini ifade ediyor.
Öte yandan sürgündeki en-Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi’den sonra Zeynelabidin bin Ali döneminde Fransa’ya sürgün edilen solcu “Halk için Kongre” partisi lideri Munsif el-Merzuki’nin de ülkeye dönmeye hazırlandığı bildirildi.
Fransız radyosuna demeç veren Merzuki, ülkesine dönerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
Munsif el-Merzuki, “Benim seçimlerde aday olup olmamam o kadar önemli değil, önemli olan bir diktatör tarafından kendi diktatörlüğünü kurmak için hazırladığı anayasanın ortadan kaldırılıp kaldırılmayacağı ve seçimlere nasıl bir yasayla girileceği” dedi.