• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır ordusunun halkın son bir haftadır yaptığı gösterilerde dile getirdiği taleplerin yasal olduğunu belirten bir bildiri yayımladığı bildirildi.




    YDH- Mısır ordusunun halkın son bir haftadır yaptığı gösterilerde dile getirdiği taleplerin yasal olduğunu belirten bir bildiri yayımladığı bildirildi.

     

    Mısır ordusu, Mısır resmi haber ajansı ve devlet televizyonu tarafından da yayımlanan mesajında halkın son bir haftadır sokaklarda düzenlediği gösterilerle dile getirdiği taleplerin yasal olduğunu belirtti.

     

    Mısır halkına hitaben yayımlanan mesajda “Ordu, Büyük Mısır halkının gösterilerle dile getirdiği talepleri yasal görmektedir ve halka karşı güç kullanılmasını da onaylamayacaktır” ifadesine yer verildi.

     

    Mısır Ordu Sözcüsü tarafından yayımlanan ve devlet televizyonundan da yayımlanan mesajda herkesin barışçı bir şekilde ifade özgürlüğünü kullanmasının garanti altında olduğu vurgulandı.

     

    Salı günü haftasını dolduracak olan gösterilerde rejimin katliam yapabileceğine ilişkin kaygıların arttığı Mısır’da, ordunun yayımladığı bildiride “ordu yarın göstericilere karşı güç kullanmayacağına ilişkin güvence vermektedir” ifadesinin yer alması muhalif gruplar ve halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

     

    Öte yandan Beyaz Saray'dan birkaç dakika önce yapılan açıklamada Washington'un Mısır silahlı kuvvetlerinin şimdiye kadar halka karşı gösterdiği hoşgörüden memnuniyet duyduğunu belirterek salı günü düzenlenecek gösterilerde de sükunet çağrısı yaptığı belirtildi. 

     

    

    Makaleler

    Güncel