• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Libya’da rejim karşıtı gösterilerin en şiddetli olduğu Bingazi kentinin Kaddafi rejiminin kontrolünden çıktığı bildirildi.




    YDH- Libya’da rejim karşıtı gösterilerin en şiddetli olduğu Bingazi kentinin Kaddafi rejiminin kontrolünden çıktığı bildirildi.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren Dayanışma adlı insan hakları örgütünün Başkanı Halid el-Akili, rejimi savunmak için dışarıdan getirilen yabancı güçlerin halka yönelik saldırısından dolayı kentte durumun vahim olduğunu belirterek Bingazi’nin hükümetin kontrolünden çıktığını söyledi.

     

    Libya güvenlik güçlerinin halka karşı ağır silahlar kullandığını belirten Akili, keskin nişancıların göstericileri başlarından ve göğüslerinden vurduğu belirterek hastanelerin yaralılarla dolu olduğunu ifade etti.

     

    Rejimin basına yönelik yoğun bir sansür uyguladığını belirten Halid el-Akili, rejimin çeşitli Afrika ülkelerinden getirttiği silahlı çetelerin halka yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini Bingazi, Beyda ve Derne kentlerinin hükümetin kontrolünden tamamen çıktığını söyledi.

     

    Beyda kentindeki güvenlik güçlerinin de göstericilere katıldığını belirten Akili, rejimin dışarıdan getirdiği silahlı çetelerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandığını söyledi ve “halk, rejimin dışarıdan getirttiği çete üyelerini taşıyan uçakların inişini engellemek için havaalanını ateşe verdi” dedi.