• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır yargısının devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile ailesine yurtdışına çıkış yasağı getirdiği bildirildi.




    YDH- Mısır yargısının devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile ailesine yurtdışına çıkış yasağı getirdiği bildirildi.

     

    El-Arabiya televizyonunun haberine göre Mısır Başsavcısı bugün verdiği bir kararla Devrik Mısır Diktatörü Hüsnü Mübarek ve ailesine yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

     

    Mısır başsavcısının verdiği yurt dışına çıkış yasağı kararının Hüsnü Mübarek’in eşi Suzan Mübarek ve çocukları Cemal ve Ala Mübarek ile onların eşleri için de geçerli olduğu bildirildi.

     

    Mübarek ailesine konan yurtdışına çıkış yasağının onlar hakkında yapılan şikayetler üzerine alındığı belirtilirken Mübarek ve ailesi hakkında yapılan şikayetlerin içeriği konusunda açıklama yapılmadı.

     

    Yurtdışına çıkış yasağının devrimden bu yana Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek ve ailesi hakkında verilmiş en ağır yargı kararı olduğu bildiriliyor.

     

    Mısır başsavcısı daha önce Hüsnü Mübarek ve ailesinin 40-70 milyar dolara ulaştığı öne sürülen servetleri konusunda soruşturma başlatmıştı.

     

    Mısır’da yayımlanan yarı resmi el-Ahram gazetesi, başsavcıya ulaşan şikayetlerde Hüsnü Mübarek ve ailesinin Mısır bankalarında gizli hesaplarının bulunduğunun dile getirildiğini yazmıştı.