• 03/05/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Amerika ve İsrail’in son dönemde gerçekleşmekte olan Arap devrimlerini yönlendirmek amacıyla ortak bir komite oluşturdukları bildirildi.




    YDH- Amerika ve İsrail’in son dönemde gerçekleşmekte olan Arap devrimlerini yönlendirmek amacıyla ortak bir komite oluşturdukları bildirildi.

     

    İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonunu, Amerika ve İsrail’in bölgede gerçekleşmekte olan Arap devrimlerini ve yaşanan gelişmeleri analiz edip yönlendirmek için ortak bir komite oluşturduğunu duyurdu.

     

    Amerikalı ve İsrailli bölge uzmanlarının yer aldığı ortak komitenin çeşitli Arap ülkelerinde yaşanan gelişmeleri çok üst düzeyde analiz etmek ve değerlendirmekle görevli olduğu bildirilirken komitenin gelişmelerle ilgili hazırladığı raporların günlük olarak İsrail’deki ve Amerika’daki üst düzey güvenlik birimlerine iletildiği ifade ediliyor.

     

    Filistin’de yayımlanan el-Menar gazetesi ise “iyi haber alan kaynaklara” dayandırdığı haberinde oluşturulan ortak komitenin Amerika ve İsrail’de alınacak nihai kararlardaki koordinasyonun sağlanmasına yönelik olduğunu belirterek komitenin Amerikan müttefiki olan bazı Arap ülkelerinin güvenlik ve istihbarat servislerinden yararlandığını bildirdi.

     

    Amerika ve İsrail’in Arap devrimlerinin kontrolleri dışında gelişmesinden büyük bir kaygı duyduğunun belirtildiği haberde Amerikan ve İsrail istihbarat servislerinin Arap ülkelerindeki halk devrimlerine nüfuz etmeyi öncelikli hedef olarak benimsediği öne sürüldü.