• 03/10/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan’ın doğusundaki Şiilerin yaşadığı Katif kentinde yoğun protesto gösterilerinin düzenlendiği, Suudi polisinin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığı bildiriliyor.




    YDH- Suudi Arabistan’ın doğusundaki Şiilerin yaşadığı Katif kentinde yoğun protesto gösterilerinin düzenlendiği, Suudi polisinin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığı bildiriliyor.

     

    El-Alem televizyonu, Şiilerin yaşadığı Katif kentinde siyasi tutukluların serbest bırakılması için yapılan gösterilere Suudi Arabistan güvenlik güçlerinin sert şekilde müdahale ettiğini belirterek göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak göstericileri dağıtmak isteyen Suudi polisinin zaman zaman havaya ateş açtığını duyurdu.

     

    Suudi Arabistanlı Şiilerin son haftalarda artan protesto gösterileri üzerine Suudi yönetimi bir süre önce tutukladığı Şii din alimlerinden Tevfik el-Amir’i serbest bırakmak zorunda kalmıştı.

     

    Siyasi tutukluların posterlerini taşıyan göstericilerin ülkede gerçek anlamda reformlar yapılmasına ilişkin sloganlar attıkları gösterilerin büyümesinden endişe eden Suudi yönetiminin kente çok sayıda güvenlik gücü sevk ettiği bildiriliyor.

     

    Cuma gününü “öfke günü” olarak ilan eden göstericilerin Riyad, Cidde, Mekke, Medine, Tebük, Necran ve Taif gibi kentlerde de protesto gösterileri düzenleneceğini söyledikleri bildiriliyor.

     

    Suudi Arabistan yönetiminin yayınlarını engellemek için parazit yaptığını belirten el-Alem televizyonu, ayrıca Suudi yönetiminin göstericilere müdahale etmek için Pakistan’dan paralı asker getirttiğini öne sürdü.

     

    Suudi Arabistan rejimine muhalif İslami Reform Hareketi ise Pakistan’la Suudi Arabistan arasında Pakistan’dan Suudi Arabistan’a güvenlik gücü gönderilmesini öngören bir güvenlik anlaşması bulunduğunu belirterek ancak Pakistan’dan bu ülkeye güvenlik gücü gönderilip gönderilmediğinin henüz netlik kazanmadığını açıkladı.