• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Libyalı devrimciler tarafından kurulan Geçici Ulusal Konsey’in Amerika’da temsilcilik açabilecekleri bildirildi.




    YDH- Libyalı devrimciler tarafından kurulan Geçici Ulusal Konsey’in Amerika’da temsilcilik açabilecekleri bildirildi.

     

    Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Burns Muammer Kaddafi rejimi karşıtı bazı grupların oluşturduğu Geçici Ulusal Konsey’in Washington’da bir temsilcilik bürosu açabileceğini söyledi.

     

    Amerikan Temsilciler Meclisi’nde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Burns, “Libya Geçici Ulusal Konseyi’nin Washington’da bir temsilcilik bürosu açması için gerekli imkanları sağladık” dedi. Amerika’nın Muammer Kaddafi yönetimiyle diplomatik ilişkilerini durdurduğunu; ancak Libya ile olan resmi ilişkilerini kesmediğini belirten Burns, Washington açısından Libya Geçici Ulusal Konseyi’ne ilişkin henüz net bir kanaat oluşmadığını; ancak konseyden görüştükleri kişilerin kendilerinde olumlu ve ciddi insanlar oldukları yönünde bir izlenim oluşturduğunu söyledi.

     

    Öte yandan Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates, Libya’ya yönelik bir askeri müdahale konusunda kaygılarının bulunduğunu belirtirken Fransız haber ajansı, Kaddafi yönetiminin Libya’ya yönelik herhangi bir yabancı askeri müdahalede bulunulması durumunda Akdeniz hava sahasındaki tüm uçakları hedef alacakları tehdidinde bulunduğunu duyurdu.

     

    Libya’da uçuşa yasak bölge oluşturulması yönündeki uluslar arası çabalar sürerken, Arap Birliği’nin BM’deki daimi temsilcisi, Birleşik Arap Emirlikleri ile Katar’ın Güvenlik Konseyi’nin Libya’da uçuşa yasak bölge oluşturulması yönünde bir karar çıkarması durumunda kendilerinin bu yöndeki çabalara destek vereceklerini açıkladığını bildirdi.