• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen ordusunun kuzeybatı birliklerine komuta eden General Ali Muhsin ile Hamid el-Kuşeybi’nin rejimin değişmesini talep eden halkın saflarına katıldığı bildirildi.




    YDH- Yemen ordusunun kuzeybatı birliklerine komuta eden General Ali Muhsin ile Hamid el-Kuşeybi’nin rejimin değişmesini talep eden halkın saflarına katıldığı bildirildi.

     

    Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Yemen ordusu komutanlarından General Ali Muhsin, bir basın toplantısı düzenleyerek Yemen halkının barışçı devrimine destek verdiğini belirtti ve “Yemenli gençlerin barışçı devrimini desteklediğimi ilan ediyorum. Benim bu tutumum ülkede yaşanan gelişmelere verilmiş bir cevaptır” dedi.

     

    Yemen’in Umran kentindeki 310. Tugayın Komutanı General hamid el-Kuşeybi’nin de bugün halkın saflarına katıldığını açıkladığı bildirildi.

     

    Yemen Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Hamid el-Ahmer’in de bugün devrimci gençlerin safına geçtiğini açıkladığı belirtilirken Yemenli üst düzey askeri ve siyasi yetkililerin Ali Abdullah Salih rejiminin göstericilere karşı uyguladığı şiddete gösterdikleri tepki nedeniyle istifa ettikleri bildiriliyor.

     

    Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih karşıtı gösterilerin başladığı günden bu yana 3 bakan ve onlarca halk kongresi üyesi istifa etti. İstifa eden kongre üyeleri arasında iktidar partisine mensup 20 üyenin de bulunduğu bildiriliyor.

     

    “Ortak Buluşma” adı altında bir birlik oluşturan muhalif partiler, bir bildiri yayımlayarak istifaların ardından meclisin meşruiyetini kaybettiğini belirterek meclisin feshedilmesi gerektiğini ifade ettiler.

     

    Öte yandan Yemen din uleması ile kabile şeyhlerinin de Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e halkın taleplerine uyarak istifa etmesi çağrısında bulundukları bildiriliyor.

     

    Yemen meclisi insan hakları komisyonu gösterilerin başladığı günden bu yana Ali Abdullah Salih rejiminin uyguladığı şiddet sebebiyle 99 kişinin öldüğünü açıkladı.