• 04/01/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin isyancıların kontrolü altındaki kentlerin çevresine mayın döşedikleri bildirildi.




    YDH- Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin isyancıların kontrolü altındaki kentlerin çevresine mayın döşedikleri bildirildi.

     

    CNN International televizyonunun haberine göre Libya Diktatörü Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerle isyancılar arasındaki çatışmalar sürerken insan hakları temsilcileri, Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin kuşatma altında tuttukları kentlerin etrafına mayın döşediklerini bunun da ciddi bir tehlike oluşturduğunu açıkladı.

     

    Kaddaf’ye bağlı güçlerle isyancılar arasında sık sık el değiştiren Ecdabiye kenti çevresinde 60 mayın bulunduğu bildirilirken mayın döşeli arazilerin isyancıların Kaddafi’nin kontrolündeki kentlere doğru ilerlemek isteyen isyancıların hareketlerini kısıtladığı ifade edildi.

     

    Batılı koalisyon güçlerinin tüm operasyonlarına rağmen Kaddafi’ye bağlı silahlı güçlerin isyancılara kıyasla silah, teçhizat ve insani güç bakımından çok üstün olduğu belirtiliyor.

     

    Öte yandan CNN International televizyonu, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa’dan sonra Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’nin Batılı güçlerle müzakereler için görevlendirdiği üst düzey danışmanlarından Muhammed İsmail’in de saf değiştirerek Londra’da kaldığını duyurdu.

     

    Seyfulislam Kaddafi’nin sağ kolu olarak nitelendirilen ve Kaddafi yönetimi için birçok fedakarlıklar yaptığı bildirilen Muhammed İsmail’in CNN televizyonuna verdiği demecinde Londra’ya kişisel işleri için gittiğini söylediği bildirilirken İsmail’in saf değiştirdiğine ilişkin haber henüz diğer kaynaklarca doğrulanmadı.