• 04/04/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Uluslar arası Savaş Suçlularını İzleme Birliği Bahreyn yönetiminin kendi vatandaşlarına işkence etmek için İngiliz işkenceciler kullandığını açıkladı.




    YDH- Uluslar arası Savaş Suçlularını İzleme Birliği Bahreyn yönetiminin kendi vatandaşlarına işkence etmek için İngiliz işkenceciler kullandığını açıkladı.

     

    El-Alem televizyonuna demeç veren Uluslar arası Savaş Suçlularını İzleme Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Luai Dib, Bahreyn yönetiminin halka yönelik cinayetleri örtbas etmeye çalıştığını belirterek “Bahreyn’de aralarında İngilizlerin de bulunduğu çeşitli Avrupa ülkelerine mensup kişiler var ve bunlar Bahreynlileri işkenceden geçiriyor” dedi.

     

    Bahreynli yetkililerin vatandaşlarına yönelik cinayetleri gizlemeye çalıştığını belirten Filistin kökenli insan hakları aktivisti Luai Dib, birçok kuruluşun işlenen cinayetleri ispat etmek için belgeler bulmaya çalıştığını belirterek gerekli deliller toplandığında işlenen cinayetlerin sorumlularının cezalandırılması için bu belgelerin uluslar arası mahkemelere teslim edileceğini söyledi.

     

    Bahreyn rejiminin faaliyetlerini önlemek için yoğun engeller çıkardığı birçok uluslar arası insan hakları örgütünün son derece öfkeli olduğunu belirten Dib, insan hakları örgütlerinin bazı Körfez ülkelerinin Bahreyn’de yaşananların araştırılmasını önlemek için başvurdukları yöntemlere karşı önümüzdeki hafta içerisinde etkili bir cevap vereceğini söyledi.

     

    Dünyadaki birçok ülkenin anayasasının vatandaşların evlerine saldırılmasını yasakladığına dikkat çeken Luai Dib, Bahreyn rejiminin bu kurala hiç uymadığını belirtti ve “Bahreynli yetkililer, ülkelerine yabancı işgalcileri kabul ederek artık kendileri için hiçbir meşruiyet bırakmadılar” dedi.

     

    Bahreyn yönetiminin halkı baskı ve şiddet kullanarak sindirebileceğini düşünmesinin bir hata olduğunu belirten Luai Dib, “Bahreynli birçok Sünni vatandaş da kendi taleplerini dile getirebilmek için ülkedeki korku duvarının yıkılmasını bekliyor” diye konuştu.

     

    Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin askeri müdahalesine de değinen Dib, “Bahreynli yetkililer, yabancı işgalci güçlerin emirlerini yerine getiriyor. Bahreyn şu an işgal altında bir ülkedir. Uluslar arası sözleşmelere göre Bahreyn’deki yabancı güçler işgalcidir ve Bahreyn’deki olayların sorumluluğunu bu güçlerin üstlenmesi gerekir” dedi.